Yhdistyksemme

Juvan 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1945 Juvan Maatalouskerhoyhdistyksen nimellä ja vuonna 1971 nimi muutettiin nykyiseen muotoon. Nuorisojäseniä Juvan 4H-yhdistyksessä oli vuonna 2020 124.

Yhdistyksen tavoitteena on järjestää mielenkiintoista matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille ja nuorille lähellä asuinpaikkaa. Kerhoissa haluamme vahvistaa arjen taitoja tukemalla käden taitojen kehittymistä ja sosiaalista kanssakäymistä erilaisten ja eri ikäisten lasten kanssa. Yhdistyksen tärkeä tehtävä on myös edistää nuorten työelämätaitoja mm. järjestämällä Ajokortti työelämään -kursseja, missä opetellaan työelämän pelisääntöjä, työhakemuksen tekemistä ja asiakaspalvelua. Moni saa myös ensimmäisen työpaikkansa 4H-yhdistyksen kautta esim. pihanhoito-, siivous- tai lemmikkien hoitotöissä. 4H on alusta asti ollut yrittäjyyttä edistävä järjestö ja 4H:n tukemana nuori voi edellenkin turvallisesti perustaa pienimuotoisen yrityksen.

Teemme myös koulujen kanssa yhteistyötä, järjestämme retkiä lomaviikoilla ja olemme mukana paikkakunnalla järjestettävissä tapahtumissa sitten kun pääsemme taas palaamaan normaaliin.